Tolimųjų namų Šviesa

Dvasinis darbas, Kūrėjas

Klausimas: Ką reiškia pajausti Šviesą?
Atsakymas: Pajausti Šviesą reiškia jausti malonumą.
Šiame pasaulyje galiu mėgautis įvairiais dalykais, kurie priklausomai nuo nuotaikos man yra malonūs arba nemalonūs.
Kartais malonu gulėti lovoje ir nesinori keltis i į pamoką, o kartais veržiuosi iš lovos, o man sakoma: „ne, turi dar savaitę gulėti, kol pasveiksi“.
Kitaip tariant, tai nėra absoliutus malonumas, lygiai taip, kaip saldumas, minkštumas, šiluma – visa tai ribotos, reliatyvios sąvokos. Kartais tai sukelia malonumą, o kartais visiškai priešingą jausmą.
Bendras malonumas, kurį jaučiame mūsų bendrame nore mėgautis, vadinasi „Šviesa“. Nes nuo pat pradžių egzistavusi Šviesa sukūrė mūsų norą/indą ir dabar šis noras mėgaujasi, kai prisipildo Šviesa arba kai Šviesa atsiskleidžia jame! Taip mes sukurti!
Ir todėl, kai Šviesa palieka norą, šis verkia ir nori susigrąžinti ją atgal. Taip sukurta visa kūrinija.
Bet Kūrėjas troško, kad tu pats panorėtum Šviesos, o ne tiesiog ją gautum ir mėgautumeis. Jis nori, kad be noro mėgautis, dar ir suprastum, suvoktum Šviesą: iš kur ji atsiranda, kur jos šaltinis, kodėl ji sukūrė tave tokį ir ko iš tavęs nori? Šviesa tarsi nori tau parodyti: žiūrėk, iš kokios tolimos žvaigždės atkeliavau, ten taip nuostabu ir gera, pasiimsiu tave su savimi!
Todėl ji pasislepia nuo tavęs ir mėgina iš visų pusių visokiais netiesioginiais veiksmais atkreipti tavo dėmesį, žaidžia su tavimi, kol nepanorėsi vietoje malonumo, kurį ji gali duoti (ir apskritai nepriklausomai nuo bet kokių malonumų) pažinti malonumo šaltinį, iš kurio jis atėjęs. Ji nori pasiimti tave į savo namus! Kad nenusiramintum paprasčiausiai prisipildęs Šviesa.
Juk, jeigu panorėsi sugrįžti į jos „namus“, tai reiškia, jog tu ją myli, o ne šiaip sau mėgaujiesi gautu iš jos malonumu. Turi taip ją pamilti, kad galėtum skristi su ja į tą vietą, į „tą žvaigždę“, iš kur ji atėjo, kad tik būtum su ja ir neišsiskirtum.
Ir tau nesvarbu, kad visiškai atsijungi nuo malonumų, nes taip parodai, kaip ją myli.

Iš 2010 m. gruodžio 30 d. pamokos pagal straipsnį „Kabala ir filosofija“

Daugiau šia tema skaitykite:

Tai ne šiaip sau žaidimas

Šešėlių teatras

Mokytis būti suaugusiam

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>