Pajusti mokytojo norą

Mokytojas ir mokinys

Klausimas. Ką reiškia būti jūsų mokiniu?
Atsakymas. Esmė ne tai, kieno esi mokinys. Kalbama apie dėsnį, kuris veikia bendroje sieloje. Mes turime sujungti sielas į teisingą sistemą per teisingą ryšį. Pats ryšys jau egzistuoja – mums tereikia susitapatinti su juo, prisijungti prie jo, apvalyti jį nuo savo šiukšlių, iš mūsų norų įšvirkšti į jį meilės jėgą.
Ir „mokiniu“ vadinamas tas, kuris tame dalyvauja, kuris vykdo šį darbą. Jis dirba jungdamasis su manimi pagal principą „sukurk sau mokytoją“ ir su grupe – pagal principą „nusipirk sau draugą“. O apie visus kitus žmones jis sprendžia vertindamas jų nuopelnus. Ir visa tai tam, kad būtų užmegztas ryšys su Aukštesniąja jėga.
Klausimas. Kaip patikrinti tobulėjimą šiame kelyje?
Atsakymas. Tik pagal savęs atsižadėjimo laipsnį. Kitu atveju pats tavo patikrinimas bus egoistinis. Žmogus turi anuliuoti, pašalinti savo vidinę „pertvarą“, trukdančią susivienyti, nieko neturi daryti „už nugaros“, slapčia, o sąžiningai ieškoti susiliejimo taško, per kurį jis galės gauti Aukštesniąją išmintį.
Kiekvienas pats turi ieškoti. Idealus atvejis toks: tu turi žinoti, ko aš noriu, net neužduodamas man daug klausimų. Aiškindamasis tai, turi anuliuoti savo ego, kad nenuolaidžiautum savo norams. Tuomet, jausdamas mano norą, tu jį pildysi.
Nesvarbu, žinau aš apie tai ar ne, nesvarbu, ar žino kiti. Tu tiesiog veiki ir taip per mane užmezgi ryšį su dar aukštesne sistema – Kūrėju.
Klausimas. Paprastai mes nepaisome jūsų, net nesuprasdami šito…
Atsakymas. Tai natūralu, norite jūs to ar ne. Iš to reikia pasimokyti – suprasti savo santykį su Kūrėju. Tegul tau tai nėra akivaizdu, bet negali būti, kad su Juo elgtumeisi geriau nei su manimi.
Štai todėl mokytojas ir grupė yra prieš tave – Kūrėjas yra paslėptas, o su jais gali „praktikuotis“ analizuodamas save: „Kas protingesnis mano akyse: aš ar jie? Kas aukščiau: aš ar jie? Ar noriu juos pajungti savo planams, kad elgčiausi taip, kaip man patogu? Ar vis tik nulenkiu galvą ir darau tai, dėl ko gera jiems? Kiek dėl jų atsižadu savo žinių?
Tai ir yra darbas. Tau duotas „treniruoklis“, kuriuo naudodamasis tu mokaisi. Jei tu nenori vykdyti šių paruošiamųjų uždavinių – tada gaila laiko, geriau eik ir mėgaukis gyvenimu…

Iš 2012 m. lapkričio 26 d. pamokos pagal straipsnį „Kabalos mokslo esmė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūrėjo garsiakalbis

Kuris arčiau mokytojo?

Kas su manimi?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>