Ar visi pajėgūs mokytis kabalos?

Kabalos mokymasis

Klausimas. Norėčiau užsirašyti į Pasaulinės kabalos akademijos kursus. Bet mane neramina tai, kad kadaise pasiklausęs Jūsų pamokos per televiziją, nieko nesupratau. Šis mokslas man pasirodė per daug sudėtingas. Ar sugebėsiu mokytis?
Atsakymas. Visada kartoju, kad kabala – tai mokslas, kurį būtina studijuoti. Neįmanoma dviem žodžiais išaiškinti tokio gilaus, turtingo ir senovinio mokslo, kurio pusė sąvokų – Aukštesniajame pasaulyje, iš ten mums nusileidžia visos valdančios ir veikiančios jėgos.
Tai, kas susiję su šiuo pasauliu irgi nesuprantama, kol nežinai, kas vyksta Aukštesniajame pasaulyje, todėl negali paaiškinti, iš kur staiga atsiranda koks nors reiškinys. Juk nematai aukštesniųjų šaknų ir nesupranti, kaip reiškinius mūsų pasaulyje projektuoja sklindančios iš viršaus jėgos.
Būtina tyrinėti visą šią sistemą, visą cirkuliaciją. Neįmanoma jos paaiškinti trumpame radijo pokalbyje ar televizijos laidoje.
Mokydamiesi kabalos, kuri aiškina bendrąją ir vidinę žmogaus esmę, pažįstame patys save, aplinkinį pasaulį ir mūsų tarpusavio sąveiką. Pradedame suprasti, kokį poveikį darome pasauliui, o pasaulis mums.
Giliau suvokiame gyvenimą, jo tėkmę, vidinius norus ir motyvus. Tai padeda žmogui subalansuoti savo gyvenimą, teisingai žvelgti į tai, kas vyksta, suvokti savo poelgių, reakcijų į įvairius įvykius priežastį.
Kabalos mokslas aprėpia viską. Nėra tokios srities, kurios jis nepaaiškintų. Kabala gali atsakyti į bet kokį klausimą: kodėl mus jaudina būtent tokie muzikos garsai? Kodėl mūsų kalba tokia? Kodėl mūsų kūnas būtent toks, kodėl yra rankos ir kojos? Kodėl susikuriame tokią supančią aplinką ir manome, kad ji mums patogi?
Visa tai galime sužinoti, studijuodami kabalos mokslą, nes jis prasideda nuo pat kūrimo pradžios – noro sukūrimo. Vėliau šis noras ėmė vystytis ir prasiskverbė į mūsų pasaulį, tai vadinama Didžiuoju sprogimu, dėl jo atsirado ir ėmė plėstis mūsų Visata.
Kabala prasideda nuo nulio, nuo kūrimo pradžios ir veda žmogų visu vystymosi keliu, neaplenkiant mūsų Visatos su joje esančiu Žemės rutuliu ir visa jo istorija iki pat mūsų dienų. Ir tuo ji nesibaigia, o veda mus toliau iki galutinio kūrimo tikslo.
Išvydęs visą šį procesą, žmogus gauna galimybę valdyti jį, visą savo gyvenimą. Jis mato visą perspektyvą, visą kelią nuo pradžios iki pabaigos, todėl tampa Žmogumi, o nelieka mažu vaiku, koks yra dabar: nesuprantantis, kas su juo vyksta, o tik besistengiantis išsisukti nuo likimo smūgių.
Visus kviečiu į Pasaulinės kabalos akademijos užsiėmimus, vykstančius kas savaitę, bei linkiu didžiausios sėkmės!

Iš 2015 m. lapkričio 1 d. radijo stoties 103 FM programos

Daugiau šia tema skaitykite:

Pats esi atsakingas už savo gimimą

Kaip pagerinti savo gyvenimą

Ieškant gyvenimo prasmės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>