Ar galima aprašyti dvasinį pasaulį?

Kūnas ir siela, Realybės suvokimas

Klausimas. Materialus pasaulis turi šviesas, spalvas, garsus. Jį galima apibūdinti, nupiešti. O kaip apibūdinti dvasinį pasaulį? Ar dvasiniame pasaulyje yra kas nors žemiško, pvz., namai, medžiai?
Atsakymas. Ne. Ir mūsų pasaulyje nėra nei namų, nei medžių. Visa tai, kaip ir spalvos, šviesos, garsai egzistuoja tik mūsų pojūčiuose. Jei objektyviai, už mūsų ribų nieko nėra!
Visa tai piešiama mūsų prote, mūsų galvoje, o paskui sužadinama ir fiksuojama jutimo organais. Taip jaučiame savo vidines savybes, piešiančias mumyse visus vaizdus, kurie neva mūsų išorėje.
O dvasinis pasaulis objektyvus, jis ne mumyse. Ir todėl ten imame jausti amžiną, tobulą gamtą su visa jos harmonija. Ne mūsų prigimtį, o aukštesniąją!
Tai itin nepaprasta perteikti žodžiais. Mes taip sukaustyti šio pasaulio rėmų, kad netgi neįstengiame įsivaizduoti, ką reiškia tikrasis realybės suvokimas. Kai atsikratysime savo kūnų, ir nebejausime, esą šioje erdvėje, tada mums taps aišku. Todėl sakoma: „Paragaukite ir sužinosite, koks nuostabus Kūrėjas “.

Iš 2016 m. vasario 21 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvasinių pakopų pajutimas

Prasiskverbimo į Aukštesnįjį pasaulį formulė

Prasiveržti iš fluidų pasaulio į tiesos pasaulį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>