Vienybės raktas

Izraelis ir pasaulio tautos, Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Šiandieninio pasaulio būsena primena krizę, kuri prieš keletą tūkstantmečių ištiko Senovės Babiloną. Kokiu būdu Abraomui pavyko pritraukti į savo grupę mokytis metodikos, susijungti, kad pakiltų virš atsiskleidusio susiskaidymo?
Atsakymas. Manau, kad žmonės jautė krizę ir artėjančią Senovės Babilono pabaigą. Abraomas tuomet pasiūlė metodiką, kad ištaisytų atskirtį visuomenėje. Nimrodas pasiūlė išsiskirti į skirtingas pasaulio dalis. Dalis žmonių pasirinko Abraomo metodiką ir nuėjo su juo, o dalis pasekė Nimrodu – kiekvienas pasirinko priklausomai nuo savo būsenos. Taip babiloniečiai suskilo į dvi dalis.
Klausimas. JAV labai stipriai jaučiama krizė, visuomenės poliarizacija. Toks pat susiskaldymas egzistuoja tarp Amerikos žydų. Nors jie ginčijasi ne dėl susijungimo metodikos, o kiekvienas įrodinėja savo tiesą. Dėl ko vyksta ginčas – dėl judaizmo esmės?
Atsakymas. Nėra dėl ko ginčytis, juk judaizmo esmė viena – vienijimosi metodika, meilė artimui kaip sau pačiam, kaip mokė Rabi Akiva. Nuo to laiko niekas nepasikeitė. Visi žydai turi žinoti, kad tiktai jie turi susijungimo, vienybės raktą.
Žydai, palaikantys Donaldą Trumpą, respublikonai, ir žydai, esantys liberalų pusėje, turi tarpusavyje susivienyti ir parodyti, kad įmanoma tai padaryti dėl geresnės ateities sau ir visam pasauliui. Tokia yra visų žydų misija, o likusiųjų pareiga – juos spausti.
Kol žydai nevykdo savo misijos, spaudimas iš pasaulio tautų bus vis didesnis, stiprės antisemitizmas. Jis neišnyks ir nenurims iki to laiko, kol žydai neištaisys situacijos ir nepasiūlys sprendimo. Pasauliui gresia sunkesni laikai.
Dėl to žydai, esantys tiek vienoje, tiek kitoje pusėje, turi suprasti, kad svarbu ne prieštaravimai tarp kairiųjų ir dešiniųjų, liberalų ir konservatorių, o ištaisyti bendrą tikrovę. Amerika ištikta stiprios krizės, ir išsitaisymas galimas tik per susijungimą.
Jeigu žydai susivienytų ir tuo parodytų pavyzdį Amerikai, tai paveiktų visus. Aukštesniosios šviesos jėga pradėtų veikti pasaulį per susivienijusius žydus, esančius skirtingose stovyklose ir nekenčiančius vienas kito.
Dėl to jiems reikia susivienyti virš visų skirtumų, jų neištrinant, o ieškant, kaip pakilti aukščiau jų, susivienijus. Jeigu žydai tai suprastų ir pradėtų to siekti, tai viskas greitai nurimtų.
Juk Aukštesnioji šviesa, kuri pradės veikti per susivienijusius žydus, paveiks visus, ne tiktai Amerikoje, o visame pasaulyje. Nuo žydų, esančių dviejose skirtingose stovyklose, priklauso viso pasaulio likimas.

Daugiau šia tema skaitykite:

Laikai nauji, o aklumas – tas pats

Mano mintys Twiteryje (2017 03 03)

Vienybė per meilę arba neapykantą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>