Atitrūkus nuo Kūrėjo

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Jei malonumas – tai Šviesos atmaina, o vienintelis Šviesos šaltinis – Kūrėjas, kaip tada malonumo gavimas gali atitrūkti nuo Šaltinio?
Atsakymas. Tai taip ir vadinasi: „Malonumas, atitrūkęs nuo Šaltinio“, kitaip tariant, malonumas ne duodant, bet gaunant. Mūsų pasaulyje visi malonumai tokie.
Klausimas. Kitaip tariant, jei tai malonumas duodant, tai jis neatitrūkęs nuo Šaltinio, o su juo susijęs? Ir tuomet visi pasaldinimai nusileidžia iš ten?
Atsakymas. Taip. Maistas, seksas, šeima, turtas, garbė, žinios – visa tai mūsų pasaulio malonumai, kuriuos gauname atitrūkę nuo Kūrėjo. Todėl jie visi praeinantys, nepasilieka, negali būti amžini, ir visi jie – su bloga pabaiga.
#245960

Iš 2019 m. sausio 20 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kuo skiriasi įvairūs malonumai?

Dvasiniai ir materialieji norai

Kam Kūrėjui malonumas?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>