Kai tikslas svarbesnis už smūgius

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kaip priimti teigiamus įspūdžius mūsų pasaulyje? Kaip blogį, – juk jie atitraukia dėmesį nuo kabalos?
Atsakymas. Iš tikrųjų, reikia tiksliai suvokti teigiamą poveikį, žinant, kad jis gali nuvesti į šalį. Visokie malonumai ir nusiraminimas gali stipriai pakenkti.
O blogis, priešingai, skatina suvokti jo priežastis ir egzistavimo tikslą, kai tuo tarpu poveikis, jaučiamas kaip geras, gali atitraukti žmogų nuo tikslo.
Klausimas. Vadinasi, 2 milijonų laimėjimas loterijoje yra blogiau, nei, pavyzdžiui, šaukimas į policiją?
Atsakymas. Žinoma. Šaukimas į policiją taip supurto žmogų, kad jis iš karto pradeda ieškoti Kūrėjo: kur, kodėl, kas? O jei išlošia 2 milijonus, tai jau turi problemą: kaip galės ne tik niveliuoti šiuos 2 milijonus, o dar padaryti iš jų kliūtį?
Tai nėra paprasta, ir įmanoma, tik gavus gebėjimą duoti dėl davimo. Kitaip tariant, čia jau būtinas susitraukimas, ekranas ir t.t. Tai – labai sudėtinga sistema.
Klausimas. Sakykime, žmogui suteikiami kažkokie smūgiai neigiamos jėgos pavidalu, ir jis iš karto kreipiasi į Kūrėją. Na ir kas? Tai juk – egoistinis kreipimasis. Kaip tai jį pastūmėja tikslo link?
Atsakymas. Tai jį supurto. Klausimas tas, kaip jis kreipiasi į Kūrėją, ir ką jis su tuo daro. Visų pirma, jis turi padėkoti Kūrėjui už tai, kad šis priminė apie save. Per šį smūgį Kūrėjas tarsi pašaukė jį, ir jis atsišaukė.
Klausimas. Argi taip būna? Tai juk nenatūralu?
Atsakymas. Jei man svarbesnis tikslas nei smūgis, tai yra natūralu.
#240271

Iš 2018 m. spalio 14 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Pajausti Kūrėjo žaidimą

Kodėl į gėrį einame per blogį?

Pusantro milijardo dolerių!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>