Kabalistinių tekstų poveikis

Kabalos mokymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Koks kabalos mokymosi tikslas?
Atsakymas. Baal Sulamas grynai kabalistiškai apibrėžia kabalos mokymosi tikslą: Kūrėjo atskleidimas mūsų pasaulyje. Kiekvienos pamokos tikslas priklauso nuo studijuojamos medžiagos. Pati medžiaga nuteikia žmogų priartėti prie Kūrėjo, nukreipti save į tikslą. Kaip prieš grojimą derinamas muzikos instrumentas, taip ir žmogus turi sufokusuoti save, kad suvoktų Kūrėją.
Klausimas. Tai labiau priklauso nuo pačio žmogaus, ar nuo to, apie ką kalbama vienoje ar kitoje knygoje? Ar yra kabalistinėse knygose kažkokia stebuklinga jėga?
Atsakymas. Yra stebuklinga jėga, bet stebuklingi ne knygos puslapiai ar raidės, o teksto poveikis žmogui. Esmė ta, kad kabalistai, rašydami knygas, išreikšdavo savo vidinius pasiekimus. Kalbama apie žmones, kurie jautė Aukštesnįjį pasaulį / Kūrėją, ir viskas, ką jie išdėstė popieriuje, susiję su jų dvasiniais pasiekimais. Todėl, kai mes skaitome jų tekstus, norime to ar nenorime, jie mus veikia. Tiksliau, mus pradeda veikti Šviesa, ir Ji palaipsniui keičia mus.
Komentaras. Bet kai aš skaitau kokį dramatišką pasakojimą, jis irgi veikia mane, net pradedu verkti ar juoktis.
Atsakymas. Taip. Bet jis tave veikia grynai psichologiškai. O čia tu gali skaityti nieko nesuprasdamas, bet tekstas vis tiek veikia tave, ir tu pradedi palaipsniui jausti, kad tavyje kažkas darosi. Tu jauti, kad šiame tekste ir tavyje egzistuoja kažkokios vidinės jėgos, vidinės „povandeninės srovės“, kurios tave kažkur traukia, derina ypatingu būdu tavo mintis ir jausmus. Tu staiga tampi truputį kitoks, galbūt įvairiapusiškesnis, tikslingesnis. Būtent taip pasireiškia kabalistinių šaltinių poveikis žmogui.
#244616

Iš 2018 m. lapkričio 20 d. TV programos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabalistinės knygos ir jų autoriai

Kabalistinių knygų efektas

Nuostabus mokslinis nuotykių romanas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>