Keisdamas save, keiti pasaulį

Realybės suvokimas

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Yra teorija, kaip dirba žmogaus protas. Jis gauna informaciją bangų pavidalu, paskui perveda šias bangas į daleles ir tarsi matome aplink save materiją. O iš tiesų tai tiesiog bangos, energija.
Atsakymas. Tai netgi ne dalelės. O ir bangų, praktiškai nėra. Pagal kabalą, yra tik noras ir Šviesa, kuri užpildo tą norą. Visi mūsų pasaulio vaizdai bet kokiuose lygmenyse susideda iš šių dviejų komponentų: noro ir jo užpildymo. Taip ir gyvename.
Komentaras. Vadinasi galime padaryti išvadą, kad 1) ne žmoguje tikrovės nėra – taip sako kabala; 2) Tikrovė neturi savo formos; 3) žmogus pats kuria tikrovę.
Atsakymas. Visiškai teisingai.
Klausimas. Išeitų, kad kiekvienas iš mūsų kuria tikrovę?
Atsakymas. Nežinau, ar kiekvienas iš mūsų, nes be savęs nieko nematau. Net jeigu matau tave ir kitus žmones čia ir apskritai pasaulyje – visa tai atsiskleidžia manyje.
Klausimas. Tačiau kaip viskas susiję su manimi, su mano gyvenimu?
Atsakymas. Tai tikrovė. Jei išeisi iš egoistinio savęs, šiek tiek pakilsi virš savęs, tai imsi jausti, kad tavo pasaulio suvokimas būtent taip sutvarkytas. Todėl keisdamas save, keiti supantį pasaulį. Juk jis yra mūsų vidinių pokyčių, mūsų vidinių būsenų pasekmė, o pats sau jis nesikeičia.
Klausimas. Ką reiškia, kad „neegzistuojų jūsų atžvilgiu“? Juk sėdžiu čia. Jūs mane matote.
Atsakymas. Dabar jautiesi egzistuojąs tam tikrame materialiame pavidale. Taip tavo vidinių savybių rinkinys piešia tau tavo būseną.
#246873

Iš 2018 m. lapkričio 26 d. TV laidos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Fantazijos ir tikrovė

Kas mato teisingą tikrovę

Nori pakeisti pasaulį – pakeisk save

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>