Du ryšio su dvasiniu pasauliu šaltiniai

Dvasinis darbas, Mokytojas ir mokinys

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Mūsų ryšys su dvasiniu pasauliu galimas arba per kabalistų parašytą knygą, arba per žmones, kurie jau pasiekė šią sistemą?
Atsakymas: Ne, ryšį su aukštesniuoju pasauliu labai sunku užmegzti per knygą. Tik per mokytoją. Ir taip nuolatos, iš kartos į kartą.
Knyga nepakeis bendravimo su mokytoju-kabalistu. Galima perskaityti daug knygų, kurios nukreips žmogų į tinkamą tikslą, bet pasiekti jį galima tik mokantis pas tinkamą mokytoją.
Beje, ne visi kabalistai, t. y. suvokiantieji aukštesnes gamtos būsenas, gali būti mokytojais. Tai priklauso nuo sielos šaknies. Vieni tai turi, kiti ne. Kaip ir mūsų pasaulyje: žmogus gali būti didis mokslininkas, bet siaubingas mokytojas, mat neturi tokių gebėjimų. O būna priešingai – kurie puikiai moko, bet patys nėra daug pasiekę.
Klausimas: Tad ryšys su aukštesniuoju pasauliu galimas per mokytoją ir knygą?
Atsakymas: Taip. Todėl šis mokslas vadinamas „kabala“ – gavimas – iš mokytojo taip pat.
#264317

Iš 2019 m. birželio 10 d. TV laidos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Grandinė „mokytojas – mokinys“

Mokantys prisiglausti ir gerti

Mokytojo vaidmuo vystant sielą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>