Atėjo paskutiniosios kartos laikas

Ateities visuomenė, Krizė, globalizacija, Sveikata

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras: Dabar daug spėliojama, kas bus po koronaviruso. Baimių yra daug, dažniausiai dėl to, kad nebus darbo. Žmonės jau dabar neturi pinigų. Jie bijo naujų virusų, bijo išeiti iš namų, vesti vaikus į darželius ir pan. Apklausos rodo, kad tik nedaugelis mato šviesą tunelio gale. Kabalistai sako, kad tai yra „paskutiniosios kartos“ laikas, tačiau daug kas bijo žodžio „paskutinis“, nes jis reiškia, kad toliau nieko nebus. Paaiškinkite paprastiems žmonėms, kas yra „paskutinioji karta“.
Atsakymas: „Paskutiniosios kartos“ būsenoje pamažu ruošiamės pereiti prie kitos būsenos – dvasinės. Tam nereikia fiziškai mirti, o tiesiog pradėti gyventi, egzistuoti dvasinės vienybės būsenoje. „Paskutiniosios kartos“ požymis yra tas, kad žmonija priartėjo prie ištaisymo ir yra pasirengusi atsikratyti egoizmo. Mums nebereikės vaikytis materialių, egoistinių vertybių. Galėsime egzistuoti labai paprastai, galėsime tiesiog nebekreipti dėmesio į materialias vertybes, į materialų gyvenimą ir skirti jį visą dvasiniam ryšiui. Mes pasieksime būseną, kurioje vertinsime tik tarpusavio susijungimą. Mes sieksime būsenos, kai būsime daugiau negu draugai, daugiau nei viena visuma.
Klausimas: Ar manote, kad dabar žmonija pradėjo judėti šia linkme?
Atsakymas: Aš tai matau visiškai aiškiai, be to, judame gana intensyviai.
Klausimas: Vis sakote, kad gamta privers mus susivienyti, net jei priešinsimės. Kaip žmogui tai imti ir pajausti? Ar jam reikia jausti, kad jis yra visiškas egoistas? Juk būtent tai svarbu?
Atsakymas: Jis tai pajus procese. Viena vertus, jis jaus spaudimą suartėti su kitais, o kita vertus, vos pradės jungtis, pajus savo egoizmo pasipriešinimą. Jis supras, kad tai, kas jam trukdo vienytis, yra jo egoizmas. Kitaip jis net nesupranta, kur gi yra jo egoizmas.
Klausimas: Kokie yra „paskutiniosios kartos“ dėsniai?
Atsakymas: Iš principo, tai yra dėsniai, kurie kyla iš vienybės.
Klausimas: Žmogus turėtų suprasti, kad nėra kitos išeities?
Atsakymas: Būtent! Mes neturime kito pasirinkimo, jau einame šiuo keliu, niekur negalime pasukti.
Klausimas: Taigi, mano užduotis dabar yra sutikti, priimti tai ir po truputį pradėti sklandų judėjimą, žengiant mažais žingsneliais į tarpusavio ryšį? Pradėti kalbėti, galvoti apie tai?
Atsakymas: Teisingai. Suprasti, kad viskas, kas egzistuoja, yra viena, kad mes turime būti susiję vieni su kitais ir su likusia gamta, iki pasieksime meilę vienas kitam tiek, kad „vilkai ganysis kartu su avimis“, tada būsime įvykdę savo misiją. T. y. visą gamtą turime atvesti į tarpusavio meilę, kai visi gamtoje rūpintųsi tik vienas kitu, nes būtent taip daro žmonės.
Klausimas: Ar viskas prasideda nuo žmonių? Ar mes – viršūnė, ir todėl, kai žmogus pasieks šią būseną, viskas susitvarkys visur?
Atsakymas: Taip. Jei aš artėsiu prie integralumo gamtoje, tada visa gamta taps vientisa. Žmogus tai jau gali pamatyti pagal koronavirusą. Ir virusas mūsų nepaleis! Nesitikėkime, kad pavyks išsisukti nuo šio reikalo. Turime pradėti bendrą integralią sąveiką. Ji lems teisingą, gerą, lengvą egzistavimą. Taigi, turime save ištaisyti.
Klausimas: Ar humaniška, mylinti gamta gali atnešti mums didžiulį skausmą tam, kad ištaisytume save?
Atsakymas: Mes, kaip egoistai, nenorime keistis. Mums atrodo, kad žmogiška ir mylinti gamta turėtų mus priimti tokius, kokie esame, tačiau taip nėra. Gamta sukūrė mus priešingus mūsų galutinei, teisingai būsenai ir palaipsniui veda į ją, kad išmoktume ir suprastume skirtumą tarp šių būsenų. Tada mes tapsime suaugę.
#267364

Iš 2020 m. gegužės 11 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Socialinių neramumų pavojus po koronaviruso

Ant žmonijos atsinaujinimo slenksčio

Iki ir po koronaviruso

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>