Kas yra gyvenimo išmintis?

Dvasinis darbas, Egoizmo vystymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Kaip jūs kovojate su egoizmu, jeigu jis staiga iškyla jūsų gyvenime?
Atsakymas: Nuolat, kiekvieną sekundę egoizmas mane įveikia ir panardina į tam tikras mintis. Bet tai nereiškia, kad noriu vogti, apgaudinėti, padaryti ką nors žalingo kitiems.
Egoizmas – tai, kas mums įsakinėja kiekvieną laiko akimirką atliekant mažiausius veiksmus: kaip aš noriu atsisėsti, keltis, eiti. Jis pasireiškia viskame: mintyse, jausmuose, ketinimuose, žodžiuose, veiksmuose. To ar kito pasirinkimą, kalbėjimo būdą, elgesį – viską egoizmas tyrinėja žmoguje, ir žmogus turi visa tai studijuoti ir palaipsniui save taisyti. Bet tai – įdomus darbas.
Klausimas: Ar man reikia kiekvieną kartą užduoti sau klausimus, kodėl aš tai darau?
Atsakymas: Ne. Jei studijuosite kabalą, neklausinėsite, nes Aukštesnioji šviesa pradės jus veikti, o tai – kita energija, ne egoistinė, o altruistinė. Abi šviesos, veikdamos jus, ves į priekį, tarsi raitelis, valdantis žirgą dviem vadelėmis. Ir jūs pajusite, kuri iš jėgų šiuo metu jums vadovauja, su kuria ir kaip turėtumėte eiti į priekį, kaip jas subalansuoti tarpusavyje. Iš esmės visa gyvenimo išmintis yra teisingai subalansuoti abi jėgas.
#267872

Iš 2020 m. gegužės 24 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Ką gali duoti aukštesnioji jėga?

Kas mus išjudina: egoizmas ar aukštesnioji meilė?

Dviejų jėgų pusiausvyros centre

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>