Laikas ir metų kaita

Ateities visuomenė, Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Stovime ant naujųjų metų slenksčio. Kodėl keičiasi metai, o žmonės jaučia tam tikrą jaudulį, prisipildymą? Kokia šio reiškinio šaknis? Juk žinome, kad dvasiniame pasaulyje nėra laiko. Kodėl žmonės šitaip suvokia?
Atsakymas: Pirmiausia, dvasiniame pasaulyje nėra žemiško laiko, o žemėje nėra dvasinio laiko. Tad kalbėti apie laiką nėra paprasta.
Iš esmės laiko sąvoka gana sudėtinga. Tai susiję su tuo, kokios mūsų koordinatės, kieno atžvilgiu ir kaip matuojame laiką, ar jis apskritai yra. Tai vien mūsų subjektyvūs vidiniai pojūčiai ar iš tiesų kokia nors konstanta, kuri visąlaik diktuoja mums mūsų egzistavimo tėkmę. Tai nėra paprasta.
O tai, kad žmonės jaučia jaudulį keičiantis metams, tai įprastinis reiškinys, kuris neturi nieko bendro su dvasinėmis šaknimis.
Laiko pradžia, laiko pabaiga, tam tikri laikai – tai, žinoma, yra. O patys „naujieji metai“ žmonių priimti tik tam, kad būtų koks nors atskaitos taškas.

#307190

Iš 2022 m. gruodžio 25 d. TV laidos „Dvasinės būsenos“

Daugiau šia tema skaitykite:

Atėjo paskutiniosios kartos laikas

Laikas priklauso nuo mūsų

Naujas laikas, nauji dėsniai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>