125 pakopos iki tobulybės

Kabala

Klausimas: Ką reiškia 125 pakopos?
Atsakymas: Mes – mūsų pasaulis – esame pačioje pasaulių sistemos apačioje. Mūsų pasaulis nuo aukštesniųjų skiriasi tuo, kad aukštesniuosiuose pasauliuose noras turi ketinimą „atiduoti”, o mūsų pasaulyje – ketinimą „gauti”. Todėl noras mūsų pasaulyje visiškai atskirtas nuo šviesos. Mes – noras ir savų norų pojūtis sukuria mumyse pasaulio vaizdą. Jeigu norime pajusti kitą pasaulį, privalome pakeisti savo ketinimą „gauti” į ketinimą „atiduoti”, norą naudoti ne „dėl savęs”, o „dėl kitų”. Toks Kūrėjo sumanymas. Čia Kūrėjas mus nuleido tam, kad mes savarankiškai pakiltume iki pačios jo viršūnės. Mes privalome prilygti Jam amžinumu, tobulumu, ramybės ir žinojimo pilnatve.
Tam mes turime įveikti visas 125 dvasinių laiptų pakopas, iš mūsų pasaulio kylančias iki paties Kūrėjo. Šie laiptai susideda iš 5 pasaulių (Adam Kadmon, Acilut, Brija, Ecira, Asija), kiekviename iš jų yra 5 parcufai (dvasiniai objektai), kurių kiekvienas susideda iš 5 sfirot: iš viso 125 sfirot, savybės, pakopos.

Klausimas: Ar gali žmogus, išties studijuojantis kabalą, pakeisti savo likimą, kokius nors savo gyvenimo įvykius, kurie jau nulemti?
Atsakymas: Taip, pradedant pirmąja pakopa. Tačiau pirmoji pakopa prasideda už vadinamojo barjero, už machsomo.
Dabar esame paslėptoje nuo mūsų vystymosi dalyje, tai yra, mes vystomės, tačiau nežinome, nei kaip, nei kur. Kai tik mes išeiname iš šios paslėptos būsenos ir žengiame ant pirmosios pakopos už machsomo, tuomet ir pradedam skaičiuoti tas 125 kilimo pakopas.
Dabar mus pirmyn stumia tik egoistinė jėga, ir mes priversti nesąmoningai, be jokios valios laisvės elgtis taip, kaip ji verčia mus… O už machsomo mes įgauname dar ir šviesos jėgą, ir žmogus pradeda keisti savo likimą…
Galbūt mano atsakymai skamba labai kategoriškai… Tačiau kabala atskleidžia žmogui jėgas, kurios veikia mūsų pasaulį, jis mato, kaip jos visą mūsų pasaulio sistemą susieja tarpusavyje ir supranta, kad nė vienos problemos neįmanoma išspręsti atskirai nuo visų likusių. Sprendimas tik vienas: pakilti virš šlagbaumo į tą pasaulio sistemos dalį, kur veikia jėgos, valdančios mūsų pasaulį. Štai tų jėgų lygmenyje mes ir valdysime savo ir viso mūsų pasaulio likimą.
Gamta tyčia gena žmoniją į prašviesėjimą: šitame uždarame pasaulėlyje, kur tu egzistuoji nelaimingus 60-70 metų, nieko pakeisti negali. Šiame pasaulyje viskas, kaip jūs patys sakote, nulemta. Jei nori išsiveržti už lemties ribų, jei nori išeiti iš šių baisių sąlygų, į kurias pats save įvarei, nežinodamas, kaip gamta tave veikia, – pakilk į lygmenį tų jėgų, kurios viską nulemia mūsų pasaulyje, ir ten galėsi viską išspręsti ir viską padaryti, kad atstatytum pusiausvyrą.
Kabala ir yra tas mokslas, kuris padės žmonijai suprasti, kad galima valdyti likimą, kaip galima mūsų pasaulį jausti kaip amžiną ir tobulą, kai save tapatini ne su savo kūnu, o su žmogumi visuose mumyse. Ir tai gali įvykti jau šiandieniniame mūsų gyvenime.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kodėl buvo sukurtas šis pasaulis”

„Apie kabalos mokslą. Penktas pokalbis”

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>