Kaip pakilti ant aukštesnės pakopos

Dvasinis darbas

Klausimas: Kaip taip gali būti, kad žmogus pateisina visa, kas vyksta šiame pasaulyje?
Atsakymas: Yra už mūsų pasaulį aukštesnė pakopa. Sakykime, kad esame Asija pasaulio malchut, bet yra aukštesnė pakopa – Asija pasaulio jesod (žr. Baal Sulamo „Įvadas į knygą Zohar“). Visa, kas egzistuoja šiame pasaulyje, ateina pas mus iš šios aukštesnės pakopos.
Pakilti į šią pakopą reiškia prilygti jai, susijungti su ja, anuliuoti save jos atžvilgiu, mylėti ją, tapti tokiam, kaip ji.
Argi galiu susijungti su tuo, ko nekenčiu? Ne! Kitaip tariant, norint pakilti į aukštesnę, kitą pakopą – reikia sutikti su viskuo, kas vyksta šioje pakopoje (tavo pasaulyje), nes viską gauni iš tos aukštesnės pakopos.
Mums teks anuliuoti savo egoizmą ir su aukštesniąja pakopa susilieti visur kur. Ne su aukštesniąja pakopa turėtum nesutikti, tau turėtų būti skaudu tik dėl vieno – kad dar turi neištaisytų norų (klipot, savyje), trukdančių tau realizuoti (savo pasaulio) visišką ištaisymą. Tai jų reikia nekęsti, o visa kita – mylėti.
Be to, neapykanta klipot atžvilgiu turi būti tiksliai nukreipta, suprantant, jog tai kairioji linija, ateinanti iš Kūrėjo. Reikia norėti ne sunaikinti jas, o – ištaisyti.
Visiškas sutikimas su Kūrėju – būtina susiliejimo (susijungimo, pakilimo) su Juo sąlyga.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Aš – juodas taškas šviesos vandenyne“

„Kam save bausti“

„Tavo gerovės sąlyga“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>