Vienas žmogus gali sukelti pasaulio pakilimą arba kritimą

Dvasinis darbas

Tos Kūrėjo sukurtos noro dalys, kurios gali pabusti dvasiniam pasaulio atžvilgiu, vadinamos „Israel“. O tos noro dalys, kurios kol kas dar negali pabusti, vadinamos „pasaulio tautomis“.
Tokios dalys yra kiekviename žmoguje − priklausomai nuo jo noro. Kabalos mokslas kalba ne apie kūnus, o tik apie žmogaus norus.
Ir kiekvienas žmogus, tą akimirką, kada jame atsiranda dvasinio pasaulio noras, vadinasi „Israel“. O kai tik šis noras dingsta, gęsta ir slepiasi tarp egoistinių norų – žmogus tuoj pat ima priklausyti vadinamosioms „pasaulio tautoms“. Ir taip kiekvienas iš mūsų.
Egoistinis noras, vadinamas „pasaulio tautomis“, irgi dalijasi į dvi dalis: „pasaulio teisuoliai“ ir „kenkėjai“. Kitaip tariant, vieni nori pakenkti artimajam, o kiti pasiekia norimą rezultatą, bet ne kitų sąskaita.
Taip visi norai dalijasi į šias 4 grupes:
– Egoistiniai norai, vadinami „pasaulio tautomis“: kenkėjai ir nekenksmingi.
– Norai, linkę duoti, vadinami „Israel“: ištikimi ir neištikimi davimui.
Jei žmogus studijuoja kabalą, jis persveria visą pasaulį į gerąją svarstyklių pusę, nes savo studijomis pritraukia Šviesą, ir dėl to, egoizmo pasaulis tampa geresnis. Bet jeigu žmogus studijuoja paprastąją Torą (atvirą) ir tik fiziškai atlieka priesakus, jis padidina pasaulio kančias (persveria pasaulį į kaltės pusę).
Tarpinės būsenos nėra. Todėl kiekvienas, kuris yra susietas su Tora, privalo pradėti studijuoti kabalą! Kitaip, jis kenkia pasauliui.
Apie tai pasakoja knyga „Zohar“, o Baal Sulamas tik paaiškina mums jos žodžius.
Visa sistema sutvarkyta taip, kad jeigu žmonės vien tik atlieka materialius priesakus, nestudijuodami kabalos, jie skatina, kad visos likusios sielos dalys, neužsiimančios dvasiniu darbu, o tarnaujančios tik egoistiniam norui, įgauna didesnę jėgą ir jaučia daugiau galimybių realizuoti savo ego.
Tai reiškia, kad šie žmonės, užsiimantys tik materialiais veiksmais, sukelia visą blogį, kuris paskui atsiskleidžia kitose trijose sielos dalyse.
O tos, priklausančios trims apatinėms dalims sielos, neturi jokios valios laisvės: būti geromis ar blogomis. Pasirinkimą turi tik tie, kurie studijuoja Torą. Jie gali nusverti pasaulį į gėrio arba į blogio pusę. Ir pati aukščiausia grupė, kuri studijuoja „vidinę Torą“ , kitaip tariant, kabalą – taip pat neturi labai didelio pasirinkimo, jeigu daro viską, kas nuo jų priklauso!
Visišką pasirinkimą turi tik studijuojantieji „išorinę Torą“. Tai pati problemiškiausia dalis. Viskas priklauso nuo to, ar jie pradės studijuoti kabalą ir kokiu mastu.
Tie, kurie gali ją studijuoti ir nestudijuoja – neabejotinai atneša pasauliui žalą. Bet tie, kurie mokosi, tačiau ne iš visų jėgų – ne kenkia, o atneša daugiau ar mažiau naudos. Čia yra didelis skirtumas!
Jeigu visi žmonės, turintys nors kokį ryšys su dvasiniu pasauliu, nors kažkiek studijuotų kabalą, pasaulyje nebūtų jokio blogio, jokių krizių, jokių problemų! Čia slypi sėkmės raktas, daugiau nieko nereikia taisyti: nei bankinės sistemos, nei ekologijos. Ir niekas kitas nepadės išspręsti mūsų problemų.
Padės tiktai viena – visi, kas susiję su Tora, turi studijuoti būtent vidinę Torą vietoje išorinės. Ir tada visas pasaulis ateis į gėrį, visi žmonės savo viduje jaus norą atlikti tik gerus darbus.
Tokią išvadą daro knyga „Zohar“ ir visų vėlesnių kartų kabalistai.

Iš 2010 m. gruodžio 5 d. pamokos pagal straipsnį „Pratarmė knygai Zohar“

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvasinė lygybė

Atsakau į jūsų klausimus – 16

Pabudai? Pažadink ir kitus

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>