Tirti dabartį, kad ateitume į ateitį

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Bendravimo sunkumai žmonėms paprastai kyla dėl nesupratimo, baimės, pasibjaurėjimo. Didžiausia problema, kai du žmonės nesupranta vienas kito, ir dėl to negali užmegzti kontakto. Kaip rasti tinkamą bendravimo modelį integralaus ugdymo kursuose, kur susirenka žmonės, kad susivienytų?
Atsakymas: Pirmiausia besimokantys turi įsivaizduoti būsimą būseną, kur jie supranta vienas kitą, kur yra tarpusavyje susiję ir jiems kyla bendras, aiškus, logiškas, jausminis laukas.
Paskui jie ima remtis tuo, kad tarsi iš tikrųjų atsidūrė toje ateityje ir aiškinasi, kiek ji skiriasi nuo dabar esamos, ir ką turi atlikti, kad ten nueitų.
Vėliau pamažu įjungiamos dabartinės, priešingos ateičiai (su kuria visi sutinka) būsenos, ir žiūri, kaip vis tik suartėti dėl jos.
Klausimas: Kitaip tariant, pirmiausia turime žmonėms aprašyti ateitį, kad jie jos norėtų, o tuomet jie sieks ateities ir tirs dabartį?
Atsakymas: Taip. Manau, kad tai geriausia išeitis. Tuomet jiems bus aišku, dėl ko jie turi aukotis, kad pasiektų tą ateitį.

#274618

Iš 2020 m. spalio 14 d. TV laidos „Komunikavimo įgūdžiai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Bendravimas grupėje ir darbe

Ateitis – įprasčiausia dabartis

Norint suprasti, reikia patirti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>