Chroniškas stresas – kvietimas imtis veiksmų!

Krizė, globalizacija, Sveikata

Pranešimas. Amerikos psichologų asociacija nustatė, kad jauni žmonės labiau kenčia nuo aukštesnio lygio streso, palyginti su vyresniais žmonėmis.
Apskritai jauni 18–33 metų žmonės labiau linkę į chronišką stresą, nes jiems trūksta gyvenimiškos patirties, kad galėtų susitvarkyti su kasdieniais sunkumais. O vyresnio amžiaus žmonės rečiau kenčia nuo slegiančios būsenos, nes sugeba įveikti kasdienes problemas dėl sukauptų žinių ir gyvenimiškos patirties.
Dažniausiai jauni žmonės jaudinasi dėl savo finansinės padėties, skolų. Taip pat stresą sukelia darbas arba jo neturėjimas. Nepaisant stipraus streso, tik nedidelė jaunų žmonių dalis kreipiasi į specialistus. Daugelis iš jų savarankiškai bando įveikti psichologinius sunkumus.
Komentaras. Tai dar tik pradžia didelės amerikietiškos problemos, didžiulio nusivylimo kapitalizmu, didelių ir lygių galimybių visuomene, amerikietiškos svajonės žlugimo pradžia. Reikia skubiai visus gyventojus įtraukti į „paruošimą“, ugdant  teisingą naujojo pasaulio, visuomenės suvokimą, siekiant išsitaisymo. Kitu atveju visa masių energija įgaus griaunamąją jėgą.
Negalima palikti visuomenės be priežiūros, ja reikia rūpintis kaip vaikais, valstybė privalo visus gyventojus sutelkti elgsenos naujomis pasaulio sąlygomis mokymuisi. Visi turėtų įgyti žinių apie supančią gamtą (klimatą), mūsų prigimtį (visuomenės įstatymus), apie reikiamą žmogaus požiūrio į aplinką pasikeitimą (asmeninį išsitaisymą).

Daugiau šia tema skaitykite:

XXI amžiaus maras: stresas plinta kaip gripas

Nauja streso rūšis − nuobodulys darbe

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>