Kodėl šis laikas toks ypatingas?

Dvasinis darbas, Platinimas

Klausimas: Kodėl šiandien platinimas suprantamas kaip tikrasis dvasinis darbas?
Atsakymas: Pasaulis pasikeitė ir yra tam pasiruošęs. Mes ruošėmės šiam laikui, bet galėtume ir toliau tiesiog mokytis ir neiti į visuomenę, likti laukimo būsenoje tarsi variklis, veikiantis neutralia pavara. Kitaip tariant, variklis veikia, bet labai mažomis apsukomis ir tuščiąja eiga, jame vos rusena gyvybė.
Tokios būsenos galėtume egzistuoti iki gyvenimo pabaigos, kaip darydavo ankstesnių laikų kabalistai. Bet jie gyveno kitu laikotarpiu, kai galėjo atskleisti visas šias savybes be ryšio su žemesniąja pakopa. Mes esame tokioje situacijoje, kai be ryšio su žmonėmis negalime susikurti savo dvasinio indo, nes jam būtinas ryšys su plačiosios visuomenės troškimais.
Todėl neplatindami daugiau nei dabar nepasieksime. Taip galime praleisti dar 5-10 metų beveik nepajudėdami. Mes vystomės, prisideda vis naujų grupių, bet tai beveik neprideda mums norų, aukščiau kurių galėtume dirbti, iš kurių galėtume pasiekti Kūrėją.
Tam reikalingas žemesnės nei mūsų pakopos noras, kuris kyla ne iš taško širdyje – noras, išplaukiantis iš integralaus susijungimo.
Jei nebūtų atsiskleidęs ryšys tarp visų žmonijos dalių, kuris dabar pasireiškia kaip sudarkytas ir baisus, protekcionistinis, pilnas neapykantos ir priešiškumo kitiems, turintis siekį išnaudoti kitus – mes negalėtume gauti iš žmonių jų troškimų. Per visą vystymosi istoriją žmonija kentėjo ne mažiau nei šiandien, net žymiai daugiau. Bet šiandien jos noras įgavo naują savybę, kylančią iš sugadinto žmonių tarpusavio ryšių tinklo.
Būtent dėl to galime paimti jų norus ir pakelti juos iki Kūrėjo. Juose jau yra, ką ištaisyti! Nereikalaujama ištaisyti nė vieno žmogaus noro – tereikia ištaisyti ryšį tarp jų, bendrą tinklą. Anksčiau jis neatsiskleisdavo, todėl kabalistai negalėjo priartėti prie liaudies, o šiandien dėl neveikiančio ryšių tinklo pasireiškia krizė, todėl galime imti ir ištaisyti sugadintus ryšius tarp žmonių.
Mes dirbame būtent su šiais ryšiais, o ne su pačiais norais, kilusiais dėl pinigų stokos, prastos sveikatos, problemų šeimoje, su vaikais, darbe. Nesvarbu, kokie yra asmeniniai norai – svarbiausia, kad šiandien juos sukeliančios problemos atsiskleidžia tokiu pavidalu, kad jų negalima išspręsti įprastiniais metodais. Anksčiau tai buvo įmanoma, o šiandien – ne.
Matome, kad mokslas, psichologija, medicina, santykiai tarp žmonių, požiūris į darbą, vaikų auklėjimas – viskas griūva, nes aiškėja, kad tarp mūsų egzistuojantis ryšių tinklas sugadintas. Atsiskleidžia, kad tai ir yra bet kokio blogio priežastis. Kabalistai apie tai žino, o ir dabartinis mokslas tyrimais prieina prie analogiškų išvadų.
Štai kodėl galime imtis šio neveikiančio tinklo ir prašyti jį ištaisyti. Būtent jį reikia ištaisyti, juk, kai įvyko sudužimas, nesudužo nė vienas indas – nutrūko jų tarpusavio ryšiai. Todėl visi ištaisymai vyksta tavo santykiuose su kitais: „Nedaryk kitam to, kas nepatiktų tau pačiam“ ir „Mylėk artimą, kaip patį save“. Taisytini tik ryšiai.

Iš 2012 m. rugpjūčio 14 d. pasiruošimo pamokai

Daugiau šia tema skaitykite:

Ar reikalinga kabala masėms?

Begalybę pasieks kiekvienas

Be pasipriešinimo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>