Koks bus pasaulis po koronaviruso?

Ateities visuomenė, Ekonomika ir pinigai, Gyvenimo prasmė, Krizė, globalizacija, Sveikata

каббалист Михаэль ЛайтманKoronavirusas čia yra tam, kad liktų. Prieš kelias dienas Niujorko gubernatorius išreiškė susirūpinimą, kad galbūt niekada nesulauksime meto, kai koronaviruso užsikrėtimo atvejų nebeliks. Pietų Korėjos ligų kontrolės centras perspėja apie pakartotinio užsikrėtimo pavojų tiems, kurie jau buvo užsikrėtę virusu. O laikraštis „Jerusalem Post“‘ pranešė, kad antivirusinė vakcina gali būti pradėta gaminti jau po trijų mėnesių nedidelėje gamykloje šiaurės Izraelyje.

Ir čia kyla dilema. Jeigu įstengsime greitai išeiti iš karantino ir grįžti į ankstesnįjį gyvenimą, tai visos teigiamos epidemijos pamokos bus greitai pamirštos. Kita vertus, jei vaistai ar vakcina nebus išrasti artimiausiu metu, koks tai bus gyvenimas nuolatinėje izoliacijoje?

Manau, kad įprasime gyventi naujame pasaulyje, visiškai kitokiame nei tas, kuris buvo anksčiau. Pakeisime daugelį savo užsiėmimų ir priprasime daugiau laiko praleisti namuose, dirbdami internetu. Daugelis verslų bankrutuos ir nebus atkurti, nes jie visiškai nereikalingi.

Po kelių mėnesių, kai nuslūgs pirmoji epidemijos banga ir ims švelnėti apribojimai, pamažu grįšime į normalų gyvenimą. Bet tai jau bus kitas gyvenimas, ne toks, koks buvo iki viruso: mes ir mūsų veikla taps kitokie.

Esu tikras, kad gyvensime naujame pasaulyje ir būsime kitais žmonėmis. Šis gyvenimas bus geresnis už senąjį. Ramybę imsime vertinti labiau nei beprasmišką bėgiojimą iš vieno pasaulio krašto į kitą.

Susimąstysime apie gyvenimo prasmę, jo tikslą, panorėsime išsiaiškinti, kodėl gyvename, koks mūsų varginančio darbo rezultatas? Dėl ko lakstėme iš vienos šalies į kitą: tiesiog pavalgyti visuose restoranuose ir paspoksoti į svetimą kultūrą? Kokia iš to nauda? Tai buvo tiesiog visuotinė beprotybė, kai sunku atsispirti ir nebėgti paskui visus.

Manau, kad negrįšime į praeitį ir mūsų laukia naujas, ramesnis, labiau į vidų nukreiptas gyvenimas, pasikeis ir žmogaus požiūris. Postkoronavirusinis pasaulis bus kitoks! Iš visų užpildymų labiausiai bus vertinami draugiški santykiai, juk glaudesniais ryšiais tarp žmonių, sukuriame integralią jėgą, integralų protą, susitelkimą, norą.

Kai daug žmonių susivienija į vieną žmogų: didelį, išmintingą ir stiprų, imame atskleisti gamtą naujai, tarsi vietoj savo jutimo organų įgytume naujus, tūkstantį kartų jautresnius, bei milijoną kartų išmintingesnį protą. Išties imame matyti tikrovę labiau iš vidaus, giliau. Ir visą šį suvokimą turės kiekvienas. Taip gyvens žmonės rytojaus pasaulyje.

#262966

Iš 2020 m. balandžio 10 d. laidos  „Globalios perspektyvos“

Daugiau šia tema skaitykite:

Atvesti pasaulį į pusiausvyrą

Koks bus pasaulis po epidemijos?

Po pandemijos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>