Kabalos atskleidimas etapais

Kabala, Platinimas

каббалист Михаэль ЛайтманDraudimas iš aukščiau atvirai studijuoti kabalą galiojo tik tam tikrą laikotarpį – iki 1490 metų. Nuo to laiko prasideda paskutiniosios kartos epocha, ir šis nustatymas atšaukiamas, duotas leidimas studijuoti knygą Zohar.
O nuo 1540 metų šio mokslo studijavimas – aukščiausia paskirtis visiems, ir suaugusiems, ir vaikams. (Avraam Azulai, „Įvadas knygai Saulės šviesa“)
Kabala buvo atskleista beveik prieš šešis tūkstantmečius. Tačiau ji atsiskleidė pamažu: kiekvienoje kartoje dar vienas gramas kabalistinių žinių, ir dar vienas ir t.t.
O paskui įvyko kokybinis šuolis. Atsiradus Ari – ypatingai sielai, kuri atsiskleidė XVI amžiuje – kabala ėmė vystytis, kitaip tariant, atsiskleidė mūsų pasaulyje. Ari parašius savo veikalus jau nebegali būti jokių draudimų kabalai, nes jo knygose iš principo viskas atverta. Tačiau reikia tik laipsniškai vis labiau atskleisti kabalą.
Kaip kad Niutonas atrado fizikos dėsnius, kurie paskui dar 200-300 metų buvo atskleidžiami platiems visuomenės ratams, taip ir kabala.
Ari atskleidė kabalos dėsnius XVI amžiuje, bet kol ji pasiekė etapą, kai kiekvienas gali ją naudoti, mokytis, realizuoti praėjo dar 400 metų. Tik šiandien, XXI am., imame praktiškai taikyti ir platinti kabalą visame pasaulyje.
#254496

Iš 2019 m. sausio 8 d. TV laidos „Kabalos pagrindai“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>