Žvilgsnis į artimiausią perspektyvą

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija, Sveikata

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Kaip dabar, pandemijos laikotarpiu, pasikeis vartotojų paklausa? Į ką turėtų sutelkti dėmesį verslininkai ir verslo naujokai?
Atsakymas: Mes pasiekėme būseną, kai žmonija turi išaugti iš savo egoizmo. Todėl visos akivaizdžiai egoistinės įmonės palaipsniui išnyks. Tai yra artimiausių metų klausimas.
Esmė ta, kad šioje kartoje turime tapti panašūs į gamtą – integralūs, visi priklausomi nuo visų. Ir nors mums atrodo, kad egoistinė visuomenė vystosi, bet ji jau yra vidinėje stagnacijoje.
Aš manau, kad koronaviruso smūgiai – tai stagnacijos pradžia. Gamta toliau nebeleis mums su ja daryti, ko norime. Mes negalime nebaudžiami visiškai neapgalvotai atidaryti bet kokias įmones ir naikinti ekologiją tik dėl to, kad kauptume pinigus ir nežinotume, ką su jais daryti.
Mums kyla didelis uždavinys – suprasti, kaip save subalansuoti. Manau, kad išėję iš saviizoliacijos mes pirmą kartą pradėsime jausti, kad negalime grįžti į įprastą egoistinį, kapitalistinį pasaulį, taip pat pamatysime, kaip smarkiai pasikeitė žmonės.
Mes pamatysime, kad jie bjaurisi viskuo, kas susiję su siekiu tik užsidirbti, nuslopinti kitus, didžiuotis tuo, kiek yra tavo banko sąskaitoje, lyginant su kitais.
Išėjimas iš krizės bus nelengvas. Žmonės nelabai norės grįžti į ankstesnį gyvenimą. Jie staiga pajus, kad tai nėra lengva, kad atsirado kažkoks kitas požiūris į laikotarpį prieš koronavirusą. Bent jau neatidarinėsime ant kiekvieno kampo kirpyklų šuniukams ir panašių įstaigų, t. y. nebus jokio nebūtino verslo. Žmonės apsiribos normaliomis bendromis žmogiškomis vertybėmis.
Pati gamta mums to nebeleis kartu su sociologine situacija. Pasaulyje bus iki 70 proc. bedarbių, ir jiems nebegalėsime kurti nereikalingų pareigų.
Galbūt, tai atsitiks dar ne rytoj, bet kabala siūlo šiuos 70 proc. nukreipti mokytis ir mokėti jiems uždarbio dydžio stipendiją. O kiti 20–30 proc. gyventojų užsiims būtinu, gyvybiškai svarbiu žmonijai darbu, o ne tuo, kad pirktų ir parduotų brangiau.
Tokią matau artimiausią perspektyvą. Aš labai tikiuosi, kad taip ir bus, juk jei ne dabar, tai po kažkurio laiko mes vis tiek prie to prieisime.
Mes taip pat esame gamtos dalis, ir ji neleis mums toliau teršti aplinkos, tuščiai eikvoti gamtos išteklių ir t.t., nes jau pasiekėme proto ribą. Štai dėl to ir atsiranda įvairių virusų. Ateityje mūsų laukia dar daug panašių siurprizų iš gamtos. Aš manau, kad koronavirusas mums – tai pirmoji apsivalymo stadija.
Ir jei kažkam norisi kažką atidaryti arba įkurti kažkokius verslus, jis turi veikti normaliai, sveikai, tikėdamas, kad daro kažką, kas reikalinga žmonėms, be ko jie iš tikrųjų negalės apsieiti.
#268092

Iš 2020 m. gegužės 24 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Visuomenė – vienas bendras dvasinis organizmas

Realus gyvenimas ir integrali gamta

Koks turėtų būti pasaulis po koronaviruso?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>