Prisimenant Mokytoją

Kabalos mokymasis, Mokytojas ir mokinys, Platinimas

каббалист Михаэль ЛайтманDiena, kai iš šio pasaulio išeina didis išminčius, mokytojas, dvasinis vedlys, yra ypatinga. Juk jis pakyla dar viena pakopa aukščiau, parodydamas mums, kad turime sekti paskui jį.
Matome, kad kiekvienas didis kabalistas žengė žingsnį pirmyn, savo ypatinga forma priartindamas žmonėms kabalos mokslą, Kūrėjo atskleidimą, metodiką, supratimą, jautimą, susiliejimą su Kūrėju, vienybę.
Manau, kad Rabašas žengė paskutinį žingsnį po visų. Jis stovi ant visų iki jo gyvenusių kabalistų pečių – pradedant mokytoju Akiva iki Ari, Ramchal, Baal Šėm Tov. Rabašas apibendrino viską, ką jie atskleidė žmonijai ir perdavė šią metodiką mums parengtą, tvarkingą, tad galime ja naudotis ir ją įgyvendinti.
Mums reikia laikytis jo straipsniuose išdėstytų instrukcijų dėl dvasinio darbo. Rabašas aiškindamas norėjo apsiriboti tik vidiniu žmogaus darbu. Jis nesileidžia į filosofinius ar istorinius aiškinimus, neaiškina bendros žmonijos raidos. Jis labai saugojosi, kad nepasirodytų didžiu kabalistu, kaip Baal Sulamas, Ari ir Ramchal, ir stengėsi kukliai laikytis šešėlyje. Ir taip tęsėsi per visą jo gyvenimą.
Mes dar atskleisime jo indėlio esmę, jo tikrąją aukštumą, ir kuo iš tikrųjų buvo mūsų Mokytojas.

#303470

Iš 2022 m. rugsėjo 30 d. pamokos minint Rabašą

Daugiau šia tema skaitykite:

Prisimenant Rabašą

Kaip priartėti prie Rabašo?

Rabašui atminti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>