Ryšys tarp norų vystymosi ir motyvacijos

Egoizmo vystymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas: Yra keletos rūšių motyvacija: vidinė ir išorinė, teigiama ir neigiama, pastovi (troškulio, alkio numalšinimas ir t. t.) ir nepastovi (mesti rūkyti, laikytis dietos).
Yra motyvacija, kuri akina žmones veikti (įsitvirtinimas, pagarba, valdžia, savirealizacija).
Kokie procesai vyksta žmoguje, kai jis motyvuotas? Ką jis jaučia?
Atsakymas: Jame atsiranda aiški kryptis, ko jis turi pasiekti, kokia forma, kokia ateitis, kaip tai sau įsivaizduoti. Motyvacija apima savyje aiškų ateities matymą, įskaitant problemos sprendimą, kaip pasiekti tos ateities, kaip ją realizuoti.
Klausimas: Ar galima atsekti ryšį tarp norų vystymosi ir motyvacijos?
Atsakymas: Žinoma, nes norų vystymasis ir yra motyvacijos vystymas. Jei anksčiau žmogus turėjo tik norą susirasti maisto, tai vėliau atsirado poreikis pratęsti giminę, sukurti šeimą, namus.
O paskui jau atsirado noras pakilti virš kitų, kova už patogesnį būvį ir pan. Visas tas ribas, graduotes, pakopas perėjome per istoriją.
Klausimas: Šiandien vidinė motyvacija, t.y. savirealizacija, veikia geriau nei išorinė. O išorinė motyvacija, pvz., pinigai ir karjera veikia mažiau. Kodėl?
Atsakymas: Esmė ta, kad mums vystantis mus vis labiau traukia dvasinės, o ne materialos vertybės. Mes vis labiau tolstame nuo gyvūninės būsenos.

#273353

Iš 2020 m. rugpjūčio 28 d. TV laidos „Vadovavimo įgūdžiai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Jei šio pasaulio norai neduoda ramybės…

Kabalos žinios ir žemiškos vertybės

Žmogus – aukščiausia gamtos pakopa

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>