Evoliucijos siurprizai, III d.

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Istorija rodo, kad prieš didžiulius evoliucijos šuolius ir kažko naujo gimimą visada būna rimta krizė, kaip ledynmetis. Jei mūsų laukia naujas evoliucijos šuolis, ar tai reiškia, kad krizė neišvengiama?
Atsakymas. Naujas evoliucijos šuolis yra susijęs su vidine žmogaus raida. Turime įsitikinti, kad pasiekėme mūsų egoistinio vystymosi pabaigą ir to nebegalime tęsti. Jei išliksime savo egoizme, negalėsime tobulėti, nes dėl mūsų netinkamų ryšių gyvenimas vis blogės.
Yra tik dvi alternatyvos. Arba turėsime nutraukti mus jungiantį tinklą, o tai, matyt, yra neįmanoma, nes jis atitinka vidinį žmogaus poreikį; sunku įsivaizduoti, kaip galėtume sunaikinti visas sukurtas sistemas: „Facebook“, „Google“ ir t. t. Arba mums teks ištaisyti savo prigimtį, savo egoizmą, kad linkėtume vienas kitam gėrio, o ne blogio.
Klausimas. Naujas evoliucijos šuolis susijęs su socialiniais tinklais? Mums reikia išmokti gyventi juose?
Atsakymas. Socialiniai tinklai – tai veidrodis, demonstruojantis mums mūsų tikrąjį veidą. Mes juose matome save.
Svarbiausia, ką turime pakeisti savyje, kad pereitume į naują evoliucijos etapą, yra mūsų vidiniai motyvai, mūsų noras, kad kitam būtų gera ar bloga. Tai – esmė evoliucijos šuolio, kuris perkels mus iš šiandienos į rytojaus pasaulį.
Klausimas. Šių dienų žmogus nuo ryto iki vakaro išgyvena nuolatinę įtampą ir problemas dėl šeimos, vaikų, darbo. Kaip tokioje amžinoje įtampoje galima rasti laiko pamąstymui apie savo ištaisymą ir evoliucijos šuolį?
Atsakymas. Mes matome, kaip Amerika susiskirstė į dvi nesutaikomas dalis: liberalus ir konservatorius, ir milijonai žmonių randa laiko dalyvauti demonstracijose, ginčuose, kurie vyksta socialiniuose tinkluose. Jei egoizmas padalino žmones į polius – pliusą ir minusą, tai akivaizdu, kad jie naudoja visas įmanomas priemones kovai vienas su kitu.
Klausimas. Suprantama, susipriešinimui visada atsiras laiko. Tačiau, kaip rasti laiko pagalvoti apie savo noro ištaisymą ir vietoj blogio, linkėti kitiems gėrio?
Atsakymas. Laiko pamąstymui apie savo išsitaisymą atsiras, jei žmonės supras, kad kitaip jie sunaikins vienas kitą.
Klausimas. Kas turi praeiti šį naują evoliucijos etapą, tai yra pasikeitimą nuo noro sunaikinti kitus iki noro jiems padėti: tik jauni žmonės, ar atvirkščiai, tik pagyvenę?
Atsakymas. Šį pasikeitimą turi praeiti absoliučiai visi, ir tai bus valstybinė programa, vyriausybės sprendimu paskleista nauja ugdymo ir švietimo sistema. Pirmiausia reikia paaiškinti žmogui, kad jis turi daug problemų, nes yra pilnas neapykantos ir visą laiką mąsto, kaip padaryti kitiems blogiau.
Naujo švietimo eigoje žmonės supras, kad būtina pakilti virš savo egoizmo. Nesvarbu, kokius trūkumus matome vienas kitame – visa tai piešia mums vidinis demonas, kurį turi kiekvienas iš mūsų.

Iš 2017 m. gruodžio 14 d. 932-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Evoliucijos siurprizai, I d.

Evoliucijos siurprizai, II d.

Evoliucijos tikslo atskleidimo išvakarėse

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>